През 9 събора в 10ти

Обратно Към извора

Десетото юбилейно издание на събора “На Мегдана на Другата България” ще ни върне към началото – там, където всичко започна през 2015 г., в сърцето на Лион, града на Галите.

В този магичен град, танцова група “От Извора” с ръководител Анита Екенова ще бъдат домакини на един незабравим празник под наслов “Събрали ми се, събрали…”.

На 6, 7 и 8 юни 2025 г., Дворецът на спорта в Лион ще закънти в ритмите на българските народни танци, събирайки ни в три незабравими дни.

Вихърът на деветте изминали събора ще ни поведе отново по пътя на спомените и емоциите, които сме преживели заедно. Ще танцуваме, ще се смеем и ще празнуваме, за да обхванем всички теми, истории и чувства, които ни свързват през годините.

Това юбилейно издание е не просто връщане към извора, а символ на огъня на българския фолклор, който ни топли, събира и обединява, независимо къде по света се намираме.

3 Дни

На вълнуващи срещи и танцови ритми ще преобразят Лионския Мегдан ...

1 Група

Трепне в очакване да Ви посрещне и вдъхнови за нови приключения ...

Така започва новата Десета страница на нашия юбилеен събор. Нека тя бъде калейдоскоп от вашите прекрасни изпълнения и да ни пренесе през изминалите вълнуващи години на Мегдана.

 

Изберете елемент от танц, вдъхновен от една от темите на изминалите събори, създайте сборна композиция от любими моменти или представете нов танц по някоя от деветте теми.

 

Нека заедно ще сътворим красивата юбилейна картина, в която всеки ще остави своя ярък отпечатък.

Максимум 7 минути

Е вашето време да дадете криле на идеите си, да изразите творчество и талант!

9 Мегдански Картини

  • Гергьовденски игри – Моите две родини
  • Пролетна Закачка
  • На Хорото в Гандия
  • Нашенските обичаи
  • Балканджийско веселие
  • Стройна се Калина Вие
  • Имало едно време в България
  • Празник на Розата
  • Шарена Черга

От Извора Лион

Имало едно време, в не-толкова далечната 2015 година, когато няколко души, изпълнени с любов към българския танц, решили да се съберат и да създадат нещо вълшебно.

Така се родихме ние – От Извора Лион. Не просто танцова група, а семейство, в което всеки е като капка, която допринася за големия извор на творчество и вдъхновение.

Здружни и гръмогласни, ние сме луди по танците и винаги креативни в пресъздаването на българските традиции. Създаваме сцени, изпълнени с емоция, и пътешестваме из света на традициите, превръщайки всяко изпълнение в приказка. Заедно сме неразделни, сплотени от смеха, танца, лудите идеи, та дори и караниците, които ни обединяват.

Това сме ние – едно голямо семейство, което през годините продължава да разпалва огъня на българския дух, не само в Лион, но и по света...

Очакваме ви с нетърпение ...

Огънят на "На Мегдана на Другата България" Лион 2025 вече гори…

Станете част от тази магия и нека заедно разпалим пламъците на танца!